Velg en side

Etter ti år med sang og glede i Vegår Vocale valgte vi å reise på en jubileumsreise! Turen gikk til Barcelona og  Cantate korseminar sammen med mange andre kor fra ulike land. En fantastisk opplevelse!

Vi bodde på et hotell i den lille kystbyen Pinada de Mar på Costa Brava-kysten utenfor Barcelona. Her bodde mange andre kor, og kveldene ble fylt med mye sang og mye morro med likesinnede.

Første dagen hadde vi åpningskonsert utendørs på en Plaza i Spanskebyen, bygget til verdensutstillingen i 1929 for å vise spansk kultur og historie. Etter å ha sunget vår egen konsert, var det bare å sette seg til med en Rioja og deilig tapas og nyte de andre korene som hadde sine konserter.

spanskebyen2-red_edited-1

Deretter bar det ut på sightseeing i den catalanske hovedstaden. Høydepunktet ble kanskje en minikonsert i den fantastiske Guell-parken.

Vårt vennskapskor i Pinada de Mar inviterte til vennskapskonsert i den lille kirken i byen. Mange gjester og vi ble godt tatt imot. Det var spesielt å synge «Å eg veit meg eit land» denne kvelden. Etterpå bydde vertskapet på champagne og kanapèer.

Vegår Vocale-12_edited-2

Så kom hovedkonserten i konserthuset i Girona. Vi tilbrakte hele dagen i denne koselige middelalderbyen med mye sang på kirketrappene. Den høytidelige konserten ble virkelig et høydepunkt med mange utrolig dyktige kor! Det var noen italienske sopraner og noen a-capella-kor som imponerte stort. Vi hadde ingen pianist på turen og skulle også synge a-capella. Etter at Arnold hadde gitt oss tonen på åpningssangen, ringte en mobiltelefon i salen. Det var nok til at vi alle bommet noe inderlig på tonen! Det var en grusom følelse der og da, men vi kom oss gjennom det og fikk avsluttet på en verdig måte!

Konserthuset i Girona, et fantastisk sted å synge!

Veg_r-Vocale-Mai-L_5180096a
Soul-dronninger!

Avskjedsmiddagen på hotellet med alle korene som var innlosjert i Loret de Mar var en skikkelig høydare! Det gikk sport i å reise seg å synge til hverandre og stemningen var i taket! Et skikkelig høydepunkt når vår «soul-dame», Mai-Lisbet Gisletveit sang gospellåta Rock my soul med en afro-amerikansk dame fra New Orleans!