Velg en side

Vegår Vocale feiret 10 innholdsrike og samstemte år: Holdt en uforglemmelig jubileumskonsert i Vegårsheihallen med repertoar fra alle ti årene.

Tekst og foto: Anne Dehli/Tvedestrandsposten

Vegår Vocales stjerner tindret for et høytidsstemt publikum.

Det blandene koret Vegår Vocale feiret lørdag sine ti sangglade år med en jubileumskonsert med repertoar fra tiåret de har sunget sammen.

Det var Bente Larsen, Kari Langan, Mai-Lisbet Gisletveit og Vibeke Aas som startet koret for ti år siden.

Samklang og balanse

Ordfører Kjetil Torp overleverte en stor bukett med roser og holdt en varm takketale til bygdas kor, som han sa var med på å løfte bygda. Han roste sangerne for å få til en fin samklang, balanse og god dynamikk. Torp sa spøkefullt at Vegår Vocale stadig rykker nærmere kvalitetsmessig et kor fra de himmelske hærskarer, og at det ikke var til å undres over i og med at dirigent Arnold Lundvall også er teolog!

Konserten var delt i to, og begynte med «Bruremarsj fra Holt» og fortsatte i nasjonalromantisk stil med «Å eg veit meg eit land». Så gikk den musikalske ferden videre med besøk innom julesanger, musikalene Chess, Hair, visa «Tanta til Beate» og mange andre velkjente sanger.

Jubileumskonsert-V_5191009a

Kormedlemmene og ekteparet Sally og Kjell Asbjørn Straum ankom scenen til korets brudemars fra Holt.

 

Lyden var det Audiopol som hadde ansvar for. Hver og en sanger hadde sin egen mikrofon. Lyden var svært flott, Tvedestrandsposten vil fremheve denne konserten fra Vegår Vocale som korets aller beste i undertegnedes minne. Terningkast seks er vel fortjent.

Jubileumskonsert-V_5191013a

Linn Salvesen er en av solistene i koret

 

Jubileumskonsert-V_5191010a

Trond Hartvigsen, korets ypperlige konferansier

 

Variasjon, mangfold og kvalitet har blitt et varemerke for det samstemte koret. Varme, humør, lekenhet, sangglede og scenetrygghet likeså.

Nye medlemmer velkommen

Korets leder i jubileumsåret, May-Lill Remme Myre, benyttet anledningen til å ønske nye medlemmer hjertelig velkommen i koret. Det vil overraske om ikke dette koret vokser!

Jubileumskonsert-V_5191007a

Salongorkesteret ledet av dyktige Jorunn Myre ved tangentene

Jubileumskonsert-V_5191014a

En stolt dirigent Anrold Lundvall